Termékeink - INBA Beszerzési és Értékesítő Szövetkezet

Üdvözöljük az INBA weboldalán!

TermékeinkFehér spárga, Zöld spárga


Cégünk 30 ha nagyságú saját spárga ültetvénnyel rendelkezik. Ebből 20 ha a zöld spárga illetve 10 ha a fehér spárga területe. Elsősorban olasz és amerikai zöld fajtákat illetve holland fehér fajtákat termesztünk. Ezen felül 80 ha területről integrálunk elsősorban zöld spárgát. Jelenleg a spárga válogatását, mérését és csomagolását a legmodernebb automata gépsorokkal végezzük. Vásárlóink igényei szerint a csomagolás történhet: 250 g-os bundokba csomagolva 16 bund/karton, 500 g-os bundokba csomagolva 8 bund/karton, 1000 g-os bundokba csomagolva 6 bund/karton, lose kiszerelésben 5 kg/karton. Az INBA Zrt. értékesítése spárgából 525 tonna, a tavaszi szezon legfontosabb és legnagyobb mennyiséget képviselő terméke. Cégünk törekszik a hazai spárgafogyasztást széles körben elterjeszteni, ennek érdekében 2014-től spárgahámozó gépet helyezünk üzembe, ami a kényelmi termékek (hámozott csomagolt spárga) értékesítésére ad lehetőséget. A korszerű, egészséges táplálkozás fontos zöldsége a zöld és a fehér spárga. Értékesítési időszaka április elejétől június közepéig tart.


Fehér paprika, kápia paprika

A méltán híres Szentgyörgyi Albert által felfedezett magas C-vitamin tartalom a paprikában nagy jelentőséget szerzett e növény fogyasztásának világszerte. Magyarország hírnevét méltán öregbítette. Cégünk kápia és fehér paprikából értékesíti évente a legnagyobb mennyiséget, közel 3 000 tonnát, ennek több mint 70 %-a az export. A kápia paprika exportja mintegy 1500 tonnára, míg a fehér paprikáé 700 tonnára tehető.


A paprika feldolgozásához és csomagolásához rendelkezésre áll 1 db mosó-szárító gép és 2 db Flow-packozó berendezés. Flow-pack kiszerelésben, illetve 5 kg-os lose kiszerelésben tudjuk a piacon kínálni. Keresett csomagolás a kápia paprika és a fehér paprika mix kiszerelése, ami lehet sakktábla kartonon belül, illetve bicolor vagy tricolor csomagolás 500 g-os tálkán belül. Kápia paprikát zsákos kiszerelésben is csomagoltunk vevői kérésre. Ezekből a paprikafajtákból konzervipari felhasználásra is értékesítünk kb. 800 tonnát. Értékesítési időszaka a korai fóliás paprikák érésének beindulásától, márciustól egészen novemberig tart.

Fejes káposzta, karfiol

Kedvelt hazai zöldségeink a fejes káposzta és a karfiol külföldre és belföldre egyaránt keresett termék. Értékesítési mennyiségünk fejes káposztából 700 tonna, karfiolból 100 tonna körül mozog. Vállalkozásunk egész évben foglalkozik káposztafélék értékesítésével. Egalizálva farekeszben, vagy kartonban kerül a hazai és külföldi fogyasztókhoz.


Kínai kel

A zöld leveles áruk közül kiemelkedő még a kínai kel térhódítása. Napjainkban nemcsak külföldön, hanem már hazánkban is terjed a fogyasztása. A korai tavaszi termés mellett az ősszel betárolt kínai kel folyamatos tisztítása után, szinte egész évben van szezonja. Téli vitaminszükségletünk fő forrása lehet. Cégünk forgalma e termékből megközelíti a 120 tonnát. Egalizálva farekeszben, vagy kartonban, flow-packozva kerül a hazai és külföldi fogyasztókhoz


Meggy, cseresznye

A hazai gyümölcsök közül a meggy és a cseresznye található meg az INBA Zrt. palettáján. Általában 5 kg-os lose kiszerelésben, illetve 1 kg-os tálkás kiskiszerelt csomagolásban kínáljuk. Érési időszaka május végétől július elejéig tart. Értékesítésünk 50 tonna.