Magunkról - INBA Beszerzési és Értékesítő Szövetkezet

Üdvözöljük az INBA weboldalán!

MagunkrólAz INBA ZRT-t 1999-ben alapítottuk. Magyarországon, a Homokháti Kistérség Csongrád megyei településén, Ásotthalmon található.
Fő tevékenységi köre a zöldség-gyümölcs nagykereskedelem.
2014-től két telephelyen működünk:
Ásotthalom központjában, korszerűen felszerelt irodaépületben, csomagolócsarnokban és hűtőházban tudjuk fogadni üzleti partnereinket, a vevőket és a termelőket.
2014-ben megnyitotta kapuit az új telephelyünk, ahol 15.000 m² területen a vevők és termelők teljes igényét kiszolgáló komplex logisztikai központ épült. Itt kapott helyett 3 db 500 m³-es és 1 db 750 m³-es hűtőkamra, egy modern gépekkel és berendezésekkel ellátott kb. 1.300 m²-es válogató és csomagoló csarnok, irodák és tárgyalóhelyiségek, a dolgozók számára minden igényt kielégítő szociális helyiségek.
Az INBA Zrt. fő profilja a zöld spárga, a fehér spárga, étkezési kápia és fehér paprika valamint szeletelt konzervipari paprika, kínai kel és fejes káposzta felvásárlása, csomagolása és értékesítése. Jelentős mennyiséget képvisel még a karfiol, pritamin paprika, csemegekukorica és burgonya, a gyümölcsök közül pedig a meggy és a cseresznye.
Az árbevétel...

  • 58 %-a paprikafélék (kápia-, fehér-, és konzervipari paprika),
  • 30 %-a spárga (zöld és fehér spárga),
  • 10 %-a káposztafélék (fejes-, kelkáposzta, kínai kel, karfiol),
  • 2 %-a egyéb zöldségfélék (burgonya, csemegekukorica, retek, saláta és tökfélék),
...értékesítéséből származik.
Ebből az export aránya megközelíti a 60 %-ot.
A vevők igényei szerint előkészített, csomagolt termékeink elsősorban a német, osztrák, svájci és skandináv államok áruházláncain keresztül jutnak a fogyasztókhoz. Terveink között szerepel a belföldi és a Kelet-európai piacokon való értékesítés növelése.
Az Inba Zrt. által értékesített termékek minőségét és nyomon követhetőségét garantálja a GlobalGap minőségbiztosítási rendszer, amely 2014-től kiegészítésre kerül a GRASP modullal, valamint bevezetésre kerül az IFS rendszer is.
Áruink kiváló minősége, dolgozóink magas szaktudása és pontos munkavégzése lehetővé tette, hogy napjainkra az Inba Zrt. spárga és paprika értékesítésben országos szinten előkelő helyen áll.
Erőnkkel és kitartásunkkal igyekszünk mind vevőink, mind termelőink felé pontos, megbízható munkát végezni és korrekt üzleti lehetőséget biztosítani.